W piątek, 7 kwietnia, serdecznie zapraszamy na szóste spotkanie naszego nowego cyklu, który jest swoistym powrotem do dawnych czasów, gdy życie rodziny skupiało się wokół stołu, a wspólne posiłki były czasem, kiedy można było podzielić się z najbliższymi wrażeniami z mijającego dnia, opowiedzieć ciekawe historie albo usłyszeć wartościową poradę. Każde spotkanie to kreatywny warsztat o jedzeniu i przedmiotach, które znajdziemy w kuchni, a produkty spożywcze posłużą do omówienia zagadnień związanych z kulturą i sztuką.
Podczas kwietniowych warsztatów zastanowimy się, czym są dodatki do żywności. Pobawimy się w żywieniowych detektywów i pośród ogromu produktów spożywczych wytropimy te, które mają najlepszy skład. Postaramy się także na podstawie etykiety rozpoznać jaki to produkt - co tylko z pozoru wydaje się łatwym zadaniem, gdyż sklepowe półki kryją różne niespodzianki. Odpowiemy na pytania, czy wszystkie dodatki do żywności są złe, a także jakie skutki w organizmie może powodować spożywanie zbyt dużych ilości przetworzonej żywności.
Każdy uczestnik wykona dla siebie złożony z naturalnych składników odpowiednik znanego produktu. Prosimy przynieść ze sobą: dwa jogurty (naturalny i grecki), ulubiony domowy sok lub owoc (np. banan), dwie miseczki (małą i większą), łyżkę i wiórki kokosowe.
Zachęcamy do spędzenia z nami tego piątkowego wieczoru w ramach nowego cyklu kreatywnych, familijnych warsztatów ze smakiem w roli głównej...
Strona internetowa Dzielnicowego Domu Kultury "Bronowice" korzysta z plików cookies.
Dowiedz się wiecej
Są to małe pliki tekstowe zapisywane na Twoim urządzeniu (na przykład na komputerze lub na smartfonie) przez strony internetowe, które odwiedzasz. Używamy plików cookies zgodnie z
Polityką prywatności, której treść dostępna jest w zakładce
Do pobrania. Wykorzystujemy je w celach analitycznych (między innymi do analizy statystycznej ruchu) oraz aby dostosować wygląd i treści strony do Twoich preferencji i zainteresowań. Dane zabrane na ich podstawie łączymy z innymi danymi i informacjami, które mamy lub otrzymamy w przyszłości, a które mogą stanowić dane osobowe.
Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies, zmień ustawienia ciasteczek swojej przeglądarki. Pozostawiając w ustawieniach przeglądarki włączoną obsługę plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie.